Nagylengyel

Miért érdemes nálunk Dombéroznia?

2017: Vadászati délután: interaktív játékok várták a gyerekeket a Zalaerdő Zrt. közreműködésével, szakemberek tematikus előadásait hallgathatták meg az érdeklődök, valamint a helyi vadászok trófeáiból összeállított színvonalas kiállítás megtekintésére is lehetőség volt. Ugyanebben az évben a Táncra-forgó program is megrendezésre került. A színes zenés-táncos forgatag, helyi és környékbeli települések fellépőinek részvételével zajlott.

2018: Könnyed nyáresti templomi koncerttel vártuk a hozzánk látogatókat. A Szent Domonkos templomban Leblanc Győző adott könnyűzenei koncertet, valamint a fiatal és tehetséges Buzás Krisztina csodálatos hangjával kápráztatta el a hallgatóságot. A programot kísérte Pozvai Andrea és Szilvia népi társasjáték bemutatója, illetve Andrea népművészeti alkotói kiállítása. Felemelő „Lélekkerti” beszélgetés zajlott a program zárásaként a templomkertben.

 

uj3

Nagylengyel bemutatkozása

Nagylengyel Zala megyében, Zalaegerszegtől 15 km-re fekszik délnyugati irányban. Könnyen megközelíthető, hiszen a Zalaegerszeg-Lenti főútvonal mentén található. A település lakosságszáma jelenleg 500 fő körüli, története a régmúltra nyúlik vissza, melyet részletesen elolvashat a www.nagylengyel.hu oldalon. Községünk teljes mértékben közművesített, aszfaltozott utakkal, egészségügyi intézménnyel rendelkezik. 2018 őszén került átadásra az egyesített óvoda és bölcsőde, amelybe jelenleg 30 gyermek jár.

A sportolási lehetőségek is adottak településünkön, labdarúgó, kézi- és kosárlabda, valamint röplabda pálya is rendelkezésre áll. Emellett jól felszerelt sportöltöző és konditerem áll a sportolni vágyók rendelkezésére, továbbá az asztalitenisz és az ulti szerelmesei is hódolhatnak kedvtelésüknek.

További információ: www.nagylengyel.hu

Amiért megéri ellátogatni hozzánk

A Göcsej kapujában elhelyezkedő falunkat változatos erdőkkel, szőlőhegyekkel tarkított dombvidék öleli körül, amely bakancsos és kerékpáros túrázásra, kirándulásra is kiválóan alkalmas.

A 2000-ben átadott multifunkciós Faluházban minden lehetőség adott a szabadidő hasznos eltöltésére, különböző rendezvények megtartására. Jelenleg nyelvi tanfolyamok, kreatív hobbi szakkörök, egészségmegőrző programok, kertészeti és borászati előadások, kézműves foglalkozások zajlanak az intézményben. Az épület helyet ad amatőr kulturális csoportok, a Dalárda, a Főzőcske kör, a Nyugdíjas klub és igény esetén más civil összejövetelek számára is.

A képviselőtestület arra törekszik, hogy folyamatosan biztosítsa a település fejlődését, az itt élők megelégedésére. Ha teheti, látogasson el hozzánk, hogy megismerje vendégszerető kis közösségünket!