GÖCSEJI DOMBÉROZÓ FOTÓPÁLYÁZATA

 

                                    ” GÖCSEJ SZERETLEK „

 

Az idei évre tervezett V. Göcseji Dombérozó rendezvényfolyamon belül szerettük volna a programkínálatot bővíteni, a fotózás szerelmeseit megszólítani. A Göcsej-i program ez évben nem került megrendezésre, azonban október 24-én – lehetőség szerint – megszervezzük a Göcsej Napja ünnepnapunkat. Ezért az alábbiak szerint közzé tesszük a felhívást.

 

 

                                        Fotózz, alkoss és küldd el nekünk!                                   

 

A Göcseji Dombérozó Egyesület és a Göcsej Civil Társaság fotó pályázatának a célja, hogy minél több megközelítéssel, különböző gondolkodásmóddal fókuszáljunk Göcsejre  A Göcseji Dombérozó a magyarság egyik különleges tájegységének, hagyományőrző rendezvénysorozata. Célunk a göcseji települések összefogásával ismertté tenni, megőrizni Göcsejt, mint örökséget a jelen és a jövendő generációk számára. Az elkészült alkotások egy csodálatos Göcseji Albummá rendeződhetnek.

 

Kategóriák:

Színes képek

  1. Göcsej, amilyennek én látom.
  2. Göcseji arcok, emberek.
  3. Hagyományőrzés a Göcsejben.

Fekete-fehér képek

  1. A Göcsej tájegységhez kapcsolódó kötetlen téma.

 

Egy pályázó bármilyen technikával (fényképezőgép, mobil telefon stb.) készített, kategóriánként legfeljebb öt alkotást, ezen belül kategóriánként egy, legfeljebb öt képből álló sorozatot küldhet be. A képeket jpg formában, vagy nyomtatva kérjük beküldeni. A beküldött jpg kép felbontása a hosszabb oldalon 2000 pixel legyen. Kérünk minden egyes képet egyenként csatolni a beküldő e-mailhez a megadott e-mail címre. A pályázónak rendelkeznie kell az eredeti, nagyméretű képpel, amelyet díjazott képként megfelelő minőségben, méretben nyomtatni lehet, ezeket a bíráló bizottság a pályázat lezárása után kéri be. A nyomtatott kép mérete a hosszabb oldalon 45 cm legyen.

A pályázók köre

Megkötés nélkül bárki jelentkezhet.

A pályázat részletei

A felhíváshoz jelentkezési lap tartozik, nevezési díj nincs. Olyan képekkel pályázzanak, amelyek saját alkotások, ezek felett teljes szerzői és felhasználási joggal rendelkeznek, és amelyek témája nem ellenkezik sem hazánk, sem az Európai Unió jogi rendelkezéseivel, sem a képen ábrázolt személyek személyiségi jogaival. Portré beküldése esetén a készítőnek rendelkeznie kell a modell engedélyével a kiállításhoz.

A beküldött képeket a Göcseji Dombérozó Egyesület szerzői jogdíj és felhasználási díj fizetése nélkül, de a szerző nevének feltüntetésével nyilvánosságra hozhatja a fotópályázat, a fotókiállítás és a Göcseji Dombérozó népszerűsítése érdekében. A pályázó a pályázatok benyújtásával ezeket a feltételeket elfogadja.

 

A meghirdetett témának, méretnek nem megfelelő vagy gyengébb minőségű képeket a zsűri nem értékeli!

 

Pályázat benyújtása

 

Kérjük, a pályamunkákat elektronikus úton – gocsejidomberozo@gmail.com –  e-mail címre juttassák el . Postai úton: Magai Ágota 8985 Becsvölgye Fő u. 64.

Határidő: 2020. szeptember 25.

A pályázatok értékelése, díjazás

A beérkezett alkotásokat szakmai zsűri szemlézi és díjazza.

A kategóriánként kiemelt, legjobbnak minősített képeket a fotózásban jól használható eszközökkel díjazzuk. Igény szerint kiállítási lehetőséget kínálunk. I–II–III. minősítésről, az esetleges különdíjakról oklevelet a kiállítás megnyitásakor nyújtjuk át.

A díjazott képek megtekinthetők a Göcsej Napja programunkon október 24-én és az V. Göcseji Dombérozó rendezvényünkön 2021.július 9-18.- időszakban a közös nagy rendezvényeken és a településeken is, valamint közzétesszük azokat honlapunkon. www.gocsejidomberozo.hu

Honlapunkon tájékozódhatnak, hogy mely települések a Göcsej tájegységhez tartozók.

 

További információ: Kardos T.Ádám 06-30-233-2420

 

Várjuk a fotókat ! Göcseji Dombérozó Egyesület, Göcsej Civil Társaság

 

Jelentkezési lap a Göcsej szeretlek fotópályázatra

 

Pályázó neve:

Pályázó elérhetősége: (email, telefonszám, lakcím)

Milyen kategóriában, hány képpel pályázik:

A beküldött képek azonosítói (file név), címei:

A beküldött képek 2-3 mondatos leírása (hol készült, milyen technikával, fényképezőgéppel, mobillal, mi a története, érdekessége a kép megalkotásának):